CORPORATE

Loods 23 te Gent, bedrijfsfotografie

By januari 13, 2020 januari 27th, 2020 No Comments
dakwerken, loods23, Gent, Voorhaven, bedrijfsfoto, reportage

Loods 23 is gelegen aan de Voorhavenlaan te Gent, in de wijk Muide-Meulestede. Aan het kanaal Gent-Terneuzen stonden vroeger zes loodsen voor katoenopslag, drie daarvan zijn van afbraak gered en worden nu één voor één omgebouwd tot lofts en bedrijfspanden. De volledige Voorhaven is beschermd stadsgezicht. Locus Developments verbouwde Loods 22 en Loods 23 tot een hippe plek voor bedrijven met een jonge spirit en 21 woonlofts.

Als fotograaf mocht ik dit hele proces in beeld brengen. Loods 23 was twee jaar lang mijn speeltuin. Ik kreeg de opdracht de werf op te volgen als een tijdsdocument voor later. Gedurende de volledige renovatie kon ik foto’s maken op de werf waarbij ik totale vrijheid kreeg. Ik maakte foto’s van dit gebouw in zijn ongelofelijke setting en vertel ondertussen het verhaal van alle vaklui die de renovatie tot een goed einde gebracht hebben.

Als documentair fotograaf vind ik het steeds belangrijk een verhaal te vertellen, ook in bedrijfsfotografie is dit mijn doel. Dit is het verhaal van Loods23:

Wil je ook een bedrijfsreportage? Neem contact op.

Contacteer mij