Ongekunsteld in het leven, ongekunsteld in mijn fotografie: dat ben ik in een notendop. En ‘ik’, dat is Ruth. Lief van Wouter. Mama van zonen Arend, Jethro en Abel. Fotografe in hart en ziel en – uiteraard – oog. De journalistieke aanpak is me op het lijf geschreven, omdat ik nu eenmaal graag verhalen vertel in beelden.

Spontane fotografie met journalistieke inslag is een uitdaging: het resultaat mag niet gekunsteld zijn, maar moet het moment capteren. Persoonlijkheden en onderlinge relaties laten doorschemeren. Die filosofie hanteer ik bij het maken van zowel gezinsreportages, huwelijksbeelden, bedrijfsportretten als foto’s van evenementen: hoe toon ik de essentie van relaties en emoties via – soms heel kleine – details? Hoe bevries ik een vluchtig moment in een beeld dat meer zegt dan 1000 woorden?

Door foto’s te maken van mijn zoontjes werd en wordt me de waarde van kleine alledaagse momenten pas echt duidelijk. Ik fotografeer ze tijdens spel én kattenkwaad, tijdens leuke momenten én huilpartijen, tijdens verbroedering én ruzies. Deze foto’s zeggen zoveel over hen en hun persoonlijkheid dat ik er zeker van ben dat ze deze herinneringen later het meest zullen koesteren. Ik wil deze herinneringen ook met u realiseren.

Ik woon en werk in Landegem bij Gent, maar als fotograaf kom ik overal. Schakel mij dus ook gerust in als u in pakweg Antwerpen, Oostende, Brussel, Kortrijk of Hasselt woont. Ook een trip naar het buitenland is perfect mogelijk.

Geïnteresseerd in een samenwerking? Mail of bel mij voor een afspraak!