Ruth Wytinck

“Ongekunsteld in het leven, ongekunsteld in mijn fotografie.”

Dit ben ik, Ruth, in een notendop. Lief van Wouter, mama van zonen Arend, Jethro en Abel en fotografe als beroep, het allermooiste beroep. Ik ben op mijn best als ik het volle vertrouwen krijg en kan doen wat ik het beste doe, vrij fotograferen. Tussen de mensen zoek ik naar gebaren, kleine momenten, een blik die uitgewisseld wordt, kleine verhalen in een groot geheel. Ik geniet van het observeren, van het luisteren en ben o zo graag een stille pion in de chaos. Ik wacht op het juiste moment en als ik in alle drukte opnieuw het perfecte beeld vind, ben ik blij als een kind. Spontane fotografie met journalistieke inslag is een uitdaging: het resultaat mag niet gekunsteld zijn maar moet het moment capteren en persoonlijkheden of onderlinge relaties laten doorschemeren. Die filosofie hanteer ik bij het maken van gezinsreportages, huwelijksbeelden, bedrijfsportretten en evenementfoto’s.

Al heel vroeg was fotografe worden mijn grote droom. Ik wil verhalen vertellen in beelden. Introvert maar ook nieuwsgierig, sprak het idee me aan om op plaatsen te zijn waar ik niet helemaal hoor te zijn. Fotografie geeft me toegang tot een leefwereld waar ik geen deel van ben maar waar ik met plezier even vertoef. Ik observeer, documenteer en leer. Als 18-jarige ging ik fotografie studeren aan het KASK in Gent en met dit diploma rolde ik spontaan in de wereld van huwelijks- en familiefotografie.

Nu 15 jaar later heb ik al meer dan 200 huwelijken en tientallen gezinnen gefotografeerd. Ik woon en werk in Landegem, een deelgemeente van Deinze en dicht bij Gent, maar als fotograaf kom ik overal. Ik hou van de afwisseling, het ene weekend een huwelijk in een Brussel, Antwerpen of Gent en de volgende dag een gezinsreportage in een klein dorp.

Wil je graag samenwerken? Mail of bel mij vrijblijvend voor een afspraak.

200

Huwelijken

Meer dan 200 huwelijken heb ik de afgelopen 15 jaar mogen fotograferen.